De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Gulai Udang Peteh
Garnalen in een pittige kokossaus met petehbonen
Ingrediënten:
- 300 gr. grote garnalen
- 2,5 dl. dikke santen
- 50 ml. asemwater
- 15 petehbonen
- 4 rode rawits
- 1 theelepel zout
- halve eetlepel suiker
- halve theelepel peper
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
Bereiding:
Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de garnalen toe en bak het mee tot ze van kleur veranderen. Voeg de rawits, santen, asemwater, peper, zout en suiker toe en stoof de garnalen gaar. Laat de saus goed indikken. Halveer de petehbonen, roer ze door de saus en serveer meteen.
download