De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Nasi Goreng Djawa Dua
Gebakken rijst met kipfilet, reepjes omelet en gefruite uitjes
Ingrediënten:
- 100 gr. witte kool
- 1 kipfilet
- 2 eieren
- gekookte witte rijst
- 2 eetlepels ketjap manis
- bawang goreng
- zout naar smaak
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 3 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 2 rode rawits
- halve tomaat
Bereiding:
Klop de eieren met wat zout los en bak er een omelet van. Rol hem op en snijd het in repen, houd het apart. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak die in de olie gaar en bruin. Snipper de sjalotjes, lomboks en rawits en snijd de tomaat in stukjes. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het met de kip tot het gaat geuren. Snijd de kool in dunne repen en bak het met de bumbu mee. Voeg de rijst en de ketjap toe en bak de rijst al roerend mee. Serveer de Nasi Goreng Djawa Dua met repen omelet en bestrooi het geheel met bawang goreng.