De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Puding Wortel Saus Moka
Wortelpudding met een mokkasaus
Ingrediënten:
- 250 gr. wortels
- 100 gr. suiker
- 7,5 dl. melk
- 1 zakje witte agar-agar
- kwart theelepel zout
Saus:
- 50 gr. bittere chocolade
- 20 gr. oploskoffie
- 4 dl. melk
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 2 eetlepels maizena
Bereiding:
Spoel een puddingvorm om met water. Schil de wortels en maak ze in de blender fijn. Voeg een beetje melk toe en maak er een gladde massa van. Verwarm de rest van de melk, voeg de wortelpuree toe met de suiker, de agar-agar en het zout en breng het geheel aan de kook. Schenk de vla in de vorm en laat het in de koelkast opstijven.
Los voor de saus de maizena op in een beetje water. Breek de chocolade in kleine stukjes. Breng de melk met de suiker aan de kook. Voeg de chocolade en de oploskoffie toe en los dit al roerend op. Schenk de maizena er bij en laat de saus al roerend indikken. Laat het afkoelen. Stort de pudding op een schaal en schenk de saus er over heen.