Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Tahu Tek Dua

Omelet met gefrituurde tahu en aardappel met pittige pindasaus


Ingrediënten:

- 250 gr. tahu
- 100 gr. tauge
- 100 ml. olie
- 4 eieren
- 2 grote aardappels
- 1 lontong
- 1 lente-ui
- zout naar smaak
- kroepoek naar smaak
- bawang goreng naar smaak

Saus:

- 100 gr. pinda’s
- 50 gr. petis
- 50 ml. water
- 2 rawits
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel olie
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de lente-ui in dunne ringen en was de tauge in heet water. Snijd de tahu en de aardappels in blokjes en frituur ze goudbruin. Laat ze goed uitlekken. Klop de eieren met wat zout los en meng dit door de tahublokjes en bak er in wat olie een omelet van. Bak, voor de saus, de knoflook en de rawits kort in de olie en vijzel dit samen met de pinda's en wat zout fijn. Doe er dan de petis, de ketjap en het water bij en roer dit tot een saus. Snijd de lontong in plakken en verdeel deze over een schaal. Leg hierop de aardappelblokjes en de tahu-omelet. Verdeel de tauge en saus hierover. Strooi de lente-ui en bawang goreng over het gerecht en serveer er kroepoek bij.

download