De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Puding Mangga Kelapa Muda
Mangopudding met een hoedje van jonge kokos
Ingrediënten:
- 250 gr. gula djawa
- 5 dl. water
- 3 dl. kokoswater
- 2 mango's
- 1 zakje witte agar-agar
- kelapa muda naar smaak
- halve theelepel vanillepoeder
- snufje zout
Bereiding:
Schil de mango's, ontdoe ze van de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer de mango's en snijd de kelapa muda klein. Spoel een puddingvorm om met koud water en verdeel de kelapa muda op de bodem van de vorm. Breng het water aan de kook, hak de gula djawa fijn en los het op in het water. Breng het kokoswater aan de kook en los de agar-agar er in op. Voeg de mangopuree, suikerwater, vanillepoeder en zout toe en breng het al roerend aan de kook. Schenk de pudding in de vorm, laat het afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.