De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tahu Goreng Bumbu Kuning
Gefrituurde tahu gestoofd in een gele saus
Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- 5 dl. water
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 1 theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- halve theelepel ketumbar
Bereiding:
Snijd de tahu in niet al te kleine blokjes. Kneus de serehstengel. Schil de kunyit en laos en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Breng het water met de bumbu aan de kook en voeg de sereh, zout en daun salam toe. Voeg de tahu toe, zet het vuur laag en stoof de tahu totdat het water is verdampt. Haal de tahu er uit en frituur het in matig hete olie goudbruin en laat het uitlekken. Serveer warm of koud.
download