De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cumi Masak Bumbu Pindang
Gestoofde inktvis in een pittige saus
Ingrediënten:
- 400 gr. inktvis
- 1,5 dl. water
- 5 rode rawits
- 1 tomaat
- 2 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 4 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel asempasta
- gula merah naar smaak
- zout naar smaak
- limoensap
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode rawit
- 3 rode lomboks
Bereiding:
Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en de rawit fijn en maal de bumbu tot een pasta. Snijd de tomaat in blokjes, kneus de laos en de djahe en los de asempasta op in een eetlepel water. Wrijf de inktvis in met zout en limoensap en laat het een half uur staan. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de laos, djahe, hele rawits, daun salam en de daun djeruk purut tot het begint te geuren. Roer de tomaat er door. Voeg de inktvis, ketjap, zout en gula merah toe en roer het geheel goed door. Voeg het asemwater en het gewone water toe, breng het aan de kook en stoof de inktvis gaar.