De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Terong Peteh
Gestoofde aubergines met petehbonen in een hete saus
Ingrediënten:
- 2 kleine aubergines
- 15 petehbonen
- 50 ml. water
- 1 ei
- 1 eetlepel ketjap asin
- halve eetlepel sesamolie
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 6 rode rawits
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 1 tomaat
Bereiding:
Was de aubergines en snijd ze in plakken. Klop het ei los. Snijd de tomaat, lombok, rawits, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen, water, suiker en zout naar smaak toe en roer het goed door. Voeg al roerend het losgeklopte ei er door en daarna de ketjap en de sesamolie. Voeg de aubergines toe en laat ze in de saus gaar stoven.
download