De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bakar Kecap
Gegrilde kip met zoete en kruidige saus
Ingrediënten:
- 4 kippenpoten
- 8 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 dl. water
- 0,5 dl. ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel asemwater
- limoensap
- zout
- peper
Bereiding:
Wrijf de kippenpoten in met asemwater, limoensap en zout. Laat dit een uur marineren. Gril de kip gaar op de barbecue of in een grillpan.
Maal de sjalotten, lomboks, knoflook en kemirienoten tot een gladde pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de bumbu tot het geurt. Voeg ketjap manis en water toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Serveer de saus bij de gegrilde kip.
download