De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tumis Tempeh
Gefrituurde tempeh met petehbonen en ketjap
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 4 sjalotten
- 4 groene lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- petehbonen naar smaak
- 4 eetlepels ketjap manis
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes en leg het voor ca. 15 min. in zout water. Laat de tempeh uitlekken en dep het goed droog met keukenpapier. Verhit ruim olie en frituur de tempeh mooi bruin van kleur, laat het goed uitlekken. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes, rasp de laos en fruit ze in wat olie tot het begint te geuren. Snijd de lomboks in schuine ringen, voeg het samen met de petehbonen toe en bak het even mee. Voeg de tempeh toe en roer de ketjap door het gerecht. Breng het geheel op smaak met wat zout.
download