De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Tiga Coklat
Chocoladecake met donkere- en een witte chocolademousse
Ingrediënten:
chocolade cake:
- 60 gr. suiker
- 40 gr. bloem
- 30 gr. ongezouten roomboter
- 25 gr. pure chocolade
- 18 gr. cacaopoeder
- 10 gr. maizena
- 3 eieren
- kwart theelepel zout
Pure chocolademousse:
- 175 gr. pure chocolade
- 2,8 dl. slagroom
- 105 ml. melk
- 5 gr. gelatine
- 2 eetlepels koud water
Witte chocolademousse:
- 175 gr. witte chocolade
- 2,8 dl. slagroom
- 105 ml. melk
- 5 gr. gelatine
- 2 eetlepels koud water
chocolade glazuur:
- 112 gr. pure chocolade
- 80 ml. slagroom
- 1 eetlepel olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met suiker en zout tot een luchtige massa. Zeef bloem, maizena en cacaopoeder en spatel dit voorzichtig door het eimengsel. Smelt de roomboter met de pure chocolade en roer dit door het beslag. Giet het beslag in een ingevette ronde vorm (20 cm) en bak 20 min.. Laat de cake volledig afkoelen in een tweede vorm.
Voor de pure chocolademousse: Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm de melk, knijp de gelatine uit en los deze op in de melk. Voeg de fijngehakte pure chocolade toe en roer tot deze smelt. Klop de slagroom bijna stijf en meng deze met het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de afgekoelde cake en laat opstijven (min. 1 uur).
Voor de witte chocolademousse: Herhaal dezelfde stappen als bij de pure mousse, maar vervang de pure chocolade door witte chocolade. Spreid de witte mousse uit over de donkere laag en laat opnieuw opstijven.
Voor het glazuur: Breng de slagroom aan de kook en voeg de fijngehakte pure chocolade toe. Roer tot een glad mengsel en voeg de olie toe. Giet het glazuur voorzichtig over de bovenste laag en strijk het uit met een spatel. Laat de cake minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.