De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Malbi
Rundvlees gestoofd in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. rundvlees
- 4 dl. santen
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel asemwater
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
- water
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- halve theelepel witte peper
Bereiding:
Kook het vlees in voldoende water gaar, snijd het in blokjes en houd het apart. Kneus de serehstengels. Schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu met de sereh en daun salam tot het begint te geuren. Voeg het vlees toe en bak het tot het van kleur is veranderd. Voeg de ketjap, santen en het zout toe, roer het goed door en stoof het vlees gaar. Roer het asemwater er door en stoof de saus tot de gewenste dikte is bereikt.