De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Panggang Tiga
Gebakken varkensvlees in een zoete saus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 1 eetlepel appelstroop
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels bruine suiker
- 5 eetlepels zoete ketjap
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 bouillontablet
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 pot acar campur
- maïzena
- zout
- peper
- arachideolie
Bereiding:
Snipper de uien. Kruid het vlees met zout en peper en bak het met de ui en knoflook in de hete olie. Roer de suiker, ketjap en sambal door elkaar en voeg dit aan het vlees toe. Los de tomatenpuree en het bouillonblokje met de stroop op in 2,5 dl. water en doe de saus bij het vlees. Voeg op het laatst de acar toe en bind alles met wat maïzena. Lekker met mie of rijst en verse fruitsalade.
download