De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kendo Udang
Gestoomde garnalen met kokos in bananenblad
Ingrediënten:
- 250 gr. garnalen
- 50 gr. geraspte kokos
- 1 daun salam
- bananenblad
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 cm. laos
- 2 cm. kunyit
- halve theelepel ketumbar
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Rooster de kokos tot het lichtbruin is en maal het fijn. Schil en hak de laos en kunyit fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Maal de bumbu in de vijzel tot een pasta en meng dit door de kokos. Roer de garnalen er door en zorg er voor dat ze goed zijn bedekt. Was het bananenblad onder de hete kraan. Leg de garnalen met de daun salam op het blad, vouw het dicht en stoom de garnalen gaar.
download