De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Sotong
Gestoofde inktvisringen in een zeer hete saus
Ingrediënten:
- 3 inktvissen
- 1 eetlepel asemwater
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie
Bumbu:
- 15 gedroogde pepers
- 6 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 tomaten
- 1 ui
- 3 kemirienoten
- 1 eetlepel ebi
Bereiding:
Snijd de inktvissen in ringen. Week de gedroogde pepers en ebi een tijdje in heet water. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en ui fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in een beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de inktvisringen toe en bak het even mee. Voeg het asemwater, suiker en zout naar smaak toe en stoof de inktvis gaar.
download