De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Peteh Dua
Hete sambal op basis van petehbonen
Ingrediënten:
- 100 gr. petehbonen
- 15 rode rawits
- 8 rode lomboks
- 6 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- 1 ui
- 5 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 5 eetlepels olie
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de sereh doormidden en dan over de lengte halveren. Halveer de petehbonen. Snijd de rawits, ui, knoflook en lomboks fijn en maal dit tot een gladde pasta. Verhit de olie en fruit de pasta samen met de sereh, daun salam, daun djeruk purut en het zout tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen toe en schep het door tot er een dikke massa ontstaat. Verwijder de sereh en de bladeren voor het serveren. Serveer de sambal met witte rijst bij gebakken vis en kip.
download