De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tumis Brokoli Sapi
Pittige roerbak van broccoli, biefstuk en petehbonen
Ingrediënten:
- 250 gr. biefstuk
- 1 stronk broccoli
- 10 petehbonen
- 5 rode rawits
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 4 eetlepels water
- 1 eetlepel sambal trassi
- 1 eetlepel ketjap manis
- suiker
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes en kook het beetgaar. Snijd de biefstuk in plakjes, bak het kort in hete olie en laat het goed uitlekken. Verdeel de petehbonen in tweeën. Snijd de sjalotten in ringen, snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de lombok in grove stukken. Verhit wat olie en fruit de sjalotjes met de knoflook, lombok en hele rawits tot het begint te geuren. Voeg de sambal trassi, petehbonen en het water toe en kook de saus in tot de gewenste dikte. Breng het geheel op smaak met suiker en zout. Voeg de broccoli en het vlees toe en schep alles goed door.