De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Cumi Tempeh
Gestoofde inktvisringen met tempeh en peteh
Ingrediënten:
- 250 gr. inktvis
- 75 gr. petehbonen
- 1 blok tempeh
- 1 rode lombok
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel olie
- 1 kippenbouillonblokje
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Bumbu:
- 2 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 schijfje laos
Bereiding:
Haal de zaadjes uit de lombok en snijd het in schuine ringen. Snijd de tempeh in blokjes en frituur ze goudbruin, laat ze goed uitlekken. Snijd de inktvis in ringen, wrijf ze in met zout en peper en laat het ca. 15 min. intrekken. Dompel ze voor 30 seconden in kokend water en laat ze uitlekken.
Snijd voor de bumbu de sjalotjes, lomboks, knoflook en laos fijn en maal dit tot een pasta. Verkruimel het bouillonblokje en houd dit apart. Verhit de olie en bak de petehbonen tot ze van kleur zijn veranderd. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de sesamolie in een schone wok en bak de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de suiker, kippenbouillonblokje en limoensap toe en schep het geheel goed door. Voeg de tempeh, petehbonen, lombokringen en de inktvisringen toe en roerbak tot de inktvis gaar is.