De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Peteh Tiga
Sambal op basis van petehbonen
Ingrediënten:
- 30 petehbonen
- 50 ml. water
- halve eetlepel gula djawa
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 100 gr. rode lomboks
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 kemirienoot
- stukje trassi
- zout
Bereiding:
Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen toe en schep het goed door. Voeg de gula djawa en het water toe, breng het aan de kook en laat het stoven tot de sambal de gewenste dikte heeft. Serveer deze sambal bij gegrilde gerechten.
download