De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Goreng Sambal Peteh
Gefrituurde tilapia met sambal en petehbonen
Ingrediënten:
- 750 gr. tilapia
- 50 gr. laos
- 1 dl. water
- 10 petehbonen
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 eetlepel asemwater
- 1 theelepel zout
- suiker
- peper
- olie
Sambal:
- 10 gedroogde pepers
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Rasp de laos en de knoflook. Wrijf de vis in met asemwater, laos, knoflook, zout en peper en laat dit een uur intrekken. Dep de vis droog en frituur het in hete olie mooi bruin en gaar. Laat het goed uitlekken. Snijd de tomaat in blokjes en halveer de petehbonen. Snipper voor de sambal de gedroogde pepers, lomboks, sjalotten en knoflook fijn en maal het met de trassi tot een pasta. Fruit de sambal in wat olie tot het gaat geuren. Voeg dan de tomaat toe en bak het mee. Voeg de petehbonen en het water toe en kook de sambal in tot de gewenste dikte. Breng het geheel op smaak met zout en suiker. Serveer de sambal over of bij de vis.