De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cumi-Cumi Peteh Pedis
Zeer pittige inktvisringen met petehbonen
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- 30 petehbonen
- 20 rode rawits
- 8 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 2 limoenen
- 1 tomaat
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asempasta
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Snijd de inktvis in ringen. Pers een limoen uit en snijd de andere in parten. Snijd drie lomboks in schuine ringen. Maak van twee lomboks, tomaat, sjalotten en de trassi een pasta en voeg de asempasta toe. Fruit de pasta in wat olie tot het gaat geuren, voeg dan de inktvisringen toe en bak het al roerend goed door. Voeg de rawits, zout en suiker naar smaak toe. Roer het limoensap en de petehbonen door het gerecht en bak het al roerend goed door. Strooi de lombokringen er over en serveer de parten limoen er bij.