De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Balado Peteh Dua
Gebakken garnalen met petehbonen
Ingrediënten:
- 500 gr. garnalen
- 1 dl. water
- 20 petehbonen
- 2 serehstengels
- 1 kleine ui
- 3 daun djeruk purut
- daun kemangi naar smaak
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- margarine
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen en kneus de serehstengels. Snijd de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu met de uienringen in de margarine tot het begint te geuren. Voeg de sereh en de daun djeruk purut toe en bak dit even mee. Voeg peper, zout en suiker toe. Voeg de garnalen, peteh en de daun kemangi toe en bak tot de garnalen van kleur veranderen. Voeg het water toe en stoof de garnalen gaar.