De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Jagung Manis Peteh
Gestoofde garnalen met mais en petehbonen
Ingrediënten:
- 1 dl. water
- 10 tijgergarnalen
- 10 petehbonen
- 1 blikje mais
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 lente-ui
- 4 eetlepels ketjap manis
- bawang goreng
- suiker
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de sjalotten, lente-ui en lomboks in ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Fruit de sjalotten, lomboks en knoflook tot het gaat geuren. Voeg de garnalen en de petehbonen toe en bak het geheel tot de garnalen van kleur veranderen. Voeg het water, de mais en de ketjap toe en stoof de garnalen gaar. Breng het geheel op smaak met peper, zout en suiker. Strooi voor het opdienen de lente-ui en de bawang goreng over het gerecht.
download