De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Pedis Hijau Peteh
Pittige garnalen met groene kruiden
Ingrediënten:
- 500 gr. garnalen
- 20 petehbonen
- 7 groene rawits
- 5 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- 1 lente-ui
- sap van 1 limoen
- handvol daun kemangi
- 1 eetlepel teriyakisaus
- 2 eetlepels margarine
- 1 theelepel zout
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
Bereiding:
Wrijf de garnalen in met limoensap, peper en zout en laat dit een half uur staan. Pers de knoflook uit. Snijd de sjalotten, rawits en lente-ui in ringen en fruit dit in de margarine tot het begint te geuren. Voeg de garnalen en de petehbonen toe en bak het mee tot de garnalen van kleur veranderen. Voeg de teriyakisaus toe en roer het geheel goed door. Breng het op smaak met suiker, peper en zout en strooi de daun kemangi over het gerecht.