De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Oseng-Oseng Tempeh Udang
Gefrituurde tempeh met garnalen en petehbonen
Ingrediënten:
- 200 gr. garnalen
- 1 blok tempeh
- 15 petehbonen
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Snijd de tempeh in repen en frituur ze in olie goudbruin. Laat de tempeh op keukenpapier uitlekken. Snijd de lomboks en de sjalotten in ringen en snipper de knoflook fijn. Fruit dit met de laos en de daun salam in wat olie tot de sjalotten gaar zijn. Voeg de garnalen toe en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg zout en suiker naar smaak toe. Roer de tempeh, de ketjap en de petehbonen door het gerecht en bak de garnalen gaar.
download