De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Kentang Peteh
Gefrituurde aardappel gestoofd in een pittige saus met petehbonen
Ingrediënten:
- 15 petehbonen
- 2 aardappelen
- 2 daun salam
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- voldoende water
- olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 groene rawits
- 1 tomaat
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de aardappels in blokjes en frituur ze goudbruin en gaar. Laat ze goed uitlekken. Maal de bumbu tot een pasta en bak dit in wat olie tot het begint te geuren. Voeg de gula djawa, daun salam, petehbonen en het water toe en stoof het geheel tot het water is verdampt. Breng het dan op smaak met de suiker en het zout en voeg de aardappelblokjes toe. Schep het geheel door en laat de smaken goed in de aardappelblokjes trekken.
download