De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Terong Teri Peteh
Gestoofde pittige aubergine met zoute visjes en petehbonen
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 50 gr. ikan teri
- 3 cm. laos
- 10 petehbonen
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 kemirienoot
- 1 theelepel trassi
- 1 tomaat
- 3 cm. kunyit
- suiker
- water
- olie
Bereiding:
Frituur de ikan teri krokant en laat ze goed uitlekken. Snijd de aubergine in plakken, bestrooi ze met wat zout en laat dit even intrekken. Dep de plakken droog en bak ze in wat olie bruin. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de tomaat en kunyit in kleine stukjes. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen, laos, suiker naar smaak, aubergines en wat water toe en stoof de aubergines gaar. Roer op het laatst de ikan teri door het gerecht en dien meteen op.