De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Tempeh Peteh
Gebakken tempeh met zoute visjes en petehbonen
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 50 gr. ikan teri
- 50 ml. water
- 10 petehbonen
- 5 sjalotten
- 5 rode lomboks
- daun kemangi
- trassi naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Snijd de tempeh in dunne reepjes en frituur ze goudbruin. Bak de ikan teri goudbruin en laat alles goed uitlekken. Snijd de sjalotten en de lomboks in ringen en fruit dit met de trassi tot het gaat geuren. Voeg de petehbonen en het water toe en stoof tot het water is verdampt. Breng het geheel op smaak met peper, suiker en zout. Snijd de daun kemangi fijn en roer dit met de tempeh en de ikan teri door de sjalotten.
download