De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Goreng Peteh
Gefrituurde dorade in hete saus met petehbonen
Ingrediënten:
- 1 kg. dorade
- 1 dl. water
- 15 petehbonen
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel gula djawa
- zout naar smaak
Bumbu:
- 8 rode lomboks
- 7 sjalotten
- 5 groene rawits
- 5 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 1 cm. kunyit
- trassi
- olie
Bereiding:
Kerf de huid van de dorade in met een scherp mes en wrijf het in met het limoensap. Laat de vis een half uur staan. Was de vis en droog het goed. Frituur de vis daarna in hete olie gaar. Schil de kunyit en snijd de kunyit, lomboks, sjalotjes, rawits en knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de gula djawa, daun djeruk purut, zout, ketjap, petehbonen en het water toe en stoof dit totdat het water bijna is verdampt. Leg de vis op een schaal en schenk de saus er over.