De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Orek Tempeh
Drooggebakken pittige, zoete tempeh
Ingrediënten:
- 500 gr. tempeh
- 30 gr. gula merah
- 1 dl. water
- 4 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 1 cm. laos
- 1 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- halve eetlepel asempasta
- 1 theelepel zout
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken en daarna in reepjes. Verhit olie om te frituren en frituur de tempeh goudgeel, laat ze goed uitlekken. Los de asempasta op in een eetlepel water. Kneus de laos en de sereh, snipper de knoflook en snijd de lomboks in ringen.
Verhit 3 eetlepels olie in de wok en fruit de sereh, laos, daun salam, knoflook en de lomboks tot het begint te geuren. Voeg het water, asemwater, gula merah en zout toe en roer totdat de gula merah is opgelost en er een dikke siroop is gevormd. Schep de tempeh en de ketjap er goed doorheen. Serveer het warm of koud.