De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bola Lemper Pangsit
Gefrituurde balletjes van kleefrijst gevuld met tonijn
Ingrediënten:
- 200 gr. ketan
- 100 gr. bloem
- 1,3 dl. santen
- 10 pangsitvellen
- 2 daun pandan
- 2 eieren
- zout
- olie
Vulling:
- 250 gr. tonijn
- 1 dl. santen
- 15 daun kemangi
- 2 rode lomboks
Bumbu:
- 1 tomaat
- 4 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel suiker
- zout naar smaak
Bereiding:
Was de ketan goed, laat het een nacht weken in ruim water en laat het goed uitlekken. Breng de santen met de daun pandan en zout aan de kook en laat het 10 min. op klein vuur staan. Voeg de ketan toe en stoof tot de santen is opgenomen. Stoom de ketan in de rijststomer verder gaar. Stoom de tonijn gaar en snijd het fijn. Snijd de pangsitvellen in zeer smalle sliertjes. Kluts de eieren. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snipper de sjalotjes en knoflook. Ontvel de tomaat en snijd het klein. Maal de bumbu tot een pasta.
Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de tonijn toe en bak die al roerend even mee. Voeg de santen, daun kemangi en lombokringen toe, breng dit aan de kook en laat het afkoelen. Neem twee eetlepels ketan, druk dit plat, leg er wat vulling op en rol het tot een bal. Rol de ballen door de bloem, daarna door het ei en door de reepjes pangsitvel, druk de reepjes licht aan. Frituur de ballen in hete olie mooi bruin en krokant.