De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Telor Bumbu Trassi
Gefrituurde eieren in een pittige saus
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 dl. water
- 1 tomaat
- 3 daun djeruk purut
- limoensap
- suiker
- zout
- olie
Bumbu:
- 6 rode lomboks
- 4 sjalotten
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Kook de eieren hard. Pel de eieren en frituur ze in hete olie mooi bruin. Laat het goed uitlekken. Ontvel de tomaat en snijd het in stukken. Snijd de nerven uit de daun djeruk purut en snijd de bladeren heel fijn. Snipper de sjalotjes en lomboks fijn. Rooster de trassi en maal het met de sjalotjes en lomboks tot een pasta. Fruit de pasta met de daun djeruk purut en de tomaten in wat olie tot de tomaat uit elkaar valt. Voeg het water toe en breng de saus op smaak met suiker, zout en limoensap. Voeg de eieren toe en stoof het geheel totdat het water bijna is verdampt.