De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tahu Tempeh Bacem
Gefrituurde zoete tahu en tempeh
Ingrediënten:
- 200 gr. gula djawa
- 1 ltr. kokoswater
- 1 blok tahu
- 1 blok tempeh
- 2 daun salam
- 1 cm. laos
- 5 eetlepels asemwater
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
Bereiding:
Snijd de tahu en tempeh in plakken. Kneus de laos. Rooster de ketumbar in een droge koekenpan en wrijf het met de sjalotten en knoflook tot een pasta. Fruit dit in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de tahu, tempeh, gula djawa, zout, daun salam, laos, asemwater, ketjap en kokoswater toe en breng het geheel aan de kook. Stoof de tahu en tempeh tot het water is verdampt. Verhit ruime olie en frituur de tahu en tempeh mooi bruin.
download