De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Orak Arik Buncis Solo
Gestoofde sperziebonen met garnalen en kippenmaagjes
Ingrediënten:
- 500 gr. sperziebonen
- 200 gr. gepelde garnalen
- 1 dl. water
- 5 kippenmaagjes
- 10 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 serehstengels
- 2 cm. laos
- 3 daun salam
- 1 eetlepel asemwater
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Kneus de laos en de serehstengels en snijd de sperzieboontjes en lomboks in schuine stukken. Snijd de kippenmaagjes in dunne plakjes. Verhit een beetje olie en fruit de sjalotten, knoflook, lomboks, laos, daun salam en de sereh tot het begint te geuren. Voeg de kippenmaagjes, sperziebonen en het water toe en laat het koken tot de maagjes gaar zijn. Voeg de garnalen, zout en suiker toe en stoof de garnalen gaar. Voeg het asemwater kort voor het opdienen toe.