De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Labu Siam
Gestoofde chayote in een pittige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. labu siam
- 5 dl. water
- 4,5 dl. santen
- 15 petehbonen
- 3 cm. laos
- 2 daun salam
- 1,5 eetlepel gula djawa
- 1 eetlepel kippenbouillonpoeder
- bawang goreng
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 7 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ebi
- zout naar smaak
Bereiding:
Schil de labu siam en snijd het in luciferdunne reepjes. Strooi er zout over heen en laat het 15 min. staan. Spoel het daarna met water goed af en laat het goed uitlekken. Snipper de sjalotten, lomboks en knoflook fijn. Kneus de laos. Week de ebi in heet water, laat het uitlekken en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de laos, daun salam en de petehbonen toe en roer het geheel goed door. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Voeg de labu siam, santen, gula djawa en het bouillonpoeder toe en stoof de labu siam gaar. Strooi bawang goreng naar smaak over het gerecht.