De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Klappertaart Manado
Romige kokostaart met noten en rozijnen
Ingrediënten:
- 125 gr. suiker
- 75 gr. boter
- 40 gr. bloem
- 25 gr. maizena
- 25 gr. gehakte walnoten
- 25 gr. rozijnen
- 5 dl. kokoswater
- 2 dl. gezoete gecondenseerde melk
- 3 eidooiers
- 2 eetlepels rum
- kwart theelepel vanille
- kelapa muda
Topping:
- 50 gr. suiker
- 10 gr. bloem
- 25 gr. rozijnen
- 25 gr. gehakte walnoten
- 3 eiwitten
- 1 theelepel kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd het jonge kokosvlees in stukjes. Breng 2,5 dl. kokoswater met de boter, zout en suiker aan de kook. Meng de rest van het water met de maizena, bloem en vanille en roer het goed door. Roer dit mengsel door de kokende vloeistof en roer goed tot het begint te binden. Roer de eidooiers en de rum door de gecondenseerde melk, voeg de kokos, walnoten en rozijnen toe en roer goed door. Voeg dit bij de kokende vloeistof en roer goed tot alles is gemengd en gebonden. Schenk het beslag in ingevette vormen van 12 cm. doorsnee en bak ze gedurende 15 min. op 170 graden.
Topping: Klop de eiwitten met de suiker stijf. Voeg de bloem en kaneel toe en roer goed door. Voeg de walnoten en rozijnen toe en schenk dit op de cakejes. Bak ze in 15 min. mooi bruin en laat ze daarna helemaal afkoelen.