De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Asam Padeh Tongkol Padang
Gestoofde tonijn in een hete, zure bouillon
Ingrediënten:
- 500 gr. tonijn
- 5 dl. water
- 1 tomaat
- 1 serehstengel
- 1 daun kunyit
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 eetlepel asempasta
- limoensap
- zout
- olie
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 3 cm. laos
- 1 cm. djahe
Bereiding:
Kneus de sereh en snijd de tomaat in stukken. Wrijf de vis in met zout en limoensap en laat het 20 min. rusten. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Schil de laos en djahe en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het gaat geuren. Schenk het water er bij en breng het met de tomaat, daun salam, daun kunyit, sereh en daun djeruk purut aan de kook en stoof dit 15 min. Voeg de asempasta en de vis toe en stoof de vis gaar.