De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rawon Surabaya
Rundvlees in een zwarte, kruidige bouillon
Ingrediënten:
- 1 kg. rundvlees
- 500 gr. runderbotten
- 2 ltr. water
- 2 serehstengels
- 3 daun djeruk purut
- 2 cm. laos
- 2 cm. djahe
- rasp van 3 limoenen
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel asempasta
- 7 eetlepels olie
Bumbu:
- 17 sjalotten
- 12 keluwak
- 8 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 2 eetlepels ketumbar
- trassi naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Breng het water met het vlees en de botten aan de kook, schuim het water steeds af en snijd het vlees in blokjes. Rasp de laos en de djahe. Kneus de serehstengels. Neem alleen het groen van de limoenschil, want het witte is erg bitter. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de kunyit en snijd het fijn. Rooster de ketumbar en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan de bouillon en kook het vlees gaar. Verwijder de botten. Breng het geheel op smaak met zout en suiker.