De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pindang Ikan Patin Palembang
Gestoofde meerval in een zeer pittige bouillon
Ingrediënten:
- 500 gr. meerval
- 5 dl. water
- 4 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 10 rode rawits
- 3 groene tomaten
- 2 serehstengels
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel gula djawa
- 2 daun salam
- zout
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
Bereiding:
Snijd de laos, kunyit en djahe in dunne plakjes. Kneus de serehstengels en snijd de tomaten in vieren, laat de rawits heel. Snijd de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn en maal de bumbu tot een pasta. Breng het water aan de kook en voeg de bumbu, rawits, daun salam, laos, djahe, sereh en kunyit toe en laat dit even doorkoken. Voeg de vis, tomaten, ketjap, zout, gula djawa en asempasta toe en stoof de vis langzaam gaar.