De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Babi Nanas Dua
Varkensvlees met ananas in een zoet/zuur sausje
Ingrediënten:
- 400 gr. hamlappen
- 2 uien
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels maizena
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels suiker
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 4 schijven ananas, blik
- 3 eetlepels azijn
- ve-tsin
- zout
- 5 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de uien in ringen. Snijd het vlees in smalle repen van 5 cm. en strooi er wat zout op. Maak een glad papje van de sherry, maizena en 1 eetlepel ketjap en roer dit door het vlees. Verhit de olie, bak daarin het vlees onder geregeld omscheppen vlug mooi van kleur, draai de warmtebron lager en laat het vlees gaar worden. Neem het uit de pan. Laat de ui op klein vuur in de hete olie glazig worden. Roer de ketchup hier doorheen. Halveer de ananasschijven en doe deze met de rest van de ketjap, ananassap uit blik, azijn, ve-tsin en de suiker in de pan. Voeg ook het vlees toe en laat het gerecht door en door warm worden.