De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Es Bir Pletok Jakarta
IJskoude kruidendrank
Ingrediënten:
- 125 gr. djahe
- 1,5 ltr. water
- 5 serehstengels
- 2 kruidnagels
- 3 cm. kaneelstok
- kwart noot nootmuskaat
- 4 daun pandan
- 5 daun djeruk purut
- suiker naar smaak
- ijsklontjes
Bereiding:
Kneus de djahe en de sereh en rasp de nootmuskaat. Breng het water met alle ingrediënten, behalve het ijs, aan de kook en laat het 30 min. trekken. Breng het geheel op smaak met suiker. Laat het volledig afkoelen, zeef het en zet het in de koelkast. Serveer dit drankje ijskoud met ijsklontjes.
download