De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Nasi Goreng Merah
Gebakken rode rijst met kip, garnalen en doperwtjes
Ingrediënten:
- 100 gr. garnalen
- 100 gr. kipfilet
- 50 gr. doperwten
- gekookte rijst
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 ei
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel tomatensaus
- 1 theelepel oestersaus
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Klop het ei los en bak dit al roerend tot je roerei hebt, houd het apart. Snijd de kip in kleine stukjes. Snijd de sjalotten fijn en rasp de knoflook. Verhit een beetje olie en fruit de sjalotjes en knoflook tot de sjalotten glazig zijn. Voeg de garnalen en de kip toe en bak totdat dit gaar is. Voeg de rijst en het roerei al roerend toe en bak dit goed door. Voeg de ketjap, oestersaus, tomatensaus en doperwten toe en schep het geheel goed door. Breng de nasi op smaak met zout en serveer het warm.