Tempeh Tumis Pedis
Pittige gestoofde tempeh in kruidige saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 5 rode lomboks
- 5 groene lomboks
- 5 rode rawits
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 4 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel zout
- 50 ml. water
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in repen en bak deze in hete olie mooi bruin. Laat de tempeh goed uitlekken. Rasp de knoflook en snijd de ui, lomboks en rawits in ringen. Kneus de laos. Bak de ui en knoflook in olie tot het gaat geuren. Voeg de lomboks, rawits en laos toe en bak even mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de tempeh, ketjap en zout toe en breng weer aan de kook. Stoof tot de tempeh helemaal met de saus is bedekt.
Tempeh Tumis Pedis