De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Merah Dua
Varkensvlees in een pittige, rode kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. varkenspoulet
Bumbu:
- 8 rode lomboks
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 5 schijven laos
- 1 serehstengel
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels asem
- 2 dl. dikke santen
- zout
Bereiding:
Snijd de serehstengel fijn. Snipper de knoflook en de ui. Snijd de lomboks in de lengte door, verwijder de zaadjes en blancheer ze. Maal de lomboks met de rest voor de bumbu fijn. Bak de kruiden tot geurig in ruim olie. Doe het vlees erbij. Als het vlees bruin is, doe de santen er al roerende bij. Sudderen tot het vlees gaar is en de saus dik. Zout naar smaak toevoegen. Als het gerecht te dik wordt wat kokend water erbij doen.
download