De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kepiting Pedis
Gestoofde krabben in een zeer pittige saus
Ingrediënten:
- 5 dl. water
- 2 krabben
- 1 ui
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 1 eidooier
- 2 eetlepels tomatensaus
- 4 eetlepels sambal lampung
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Breng het water aan de kook en kook de krabben bijna gaar, houd 2 dl. bouillon over. Verhit een beetje olie en fruit de ui en de lomboks. Voeg 2 dl. bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg al roerend de dooier aan de bouillon toe. Leg de krabben in de bouillon, voeg de tomatensaus, sambal lampung, zout en suiker toe en stoof totdat de krabben helemaal gaar zijn en de saus is ingedikt.
download