De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Frikadel Jagung Pedis
Gefrituurde, pittige maiskoeken
Ingrediënten:
- 200 gr. mais
- 100 gr. tarwebloem
- 50 gr. rijstmeel
- 2 dl. water
- 5 rode rawits
- 2 lente-uitjes
- 3 eieren
- klein bosje selderie
- olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Klop de eieren los. Snijd de lente-uitjes en de rawits in dunne ringen en snijd de selderie fijn. Snipper de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Klop de eieren los en meng dit goed met de mais, bloem, rijstmeel, selderie, lente-ui, rawits, water, sjalotten, knoflook en peper en zout. Verhit ruim olie in een koekenpan en neem een eetlepel beslag. Doe het beslag in de pan en frituur het aan beide zijden mooi bruin van kleur. Frituur telkens drie eetlepels per keer. Laat de koeken goed uitlekken op keukenpapier.