De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babi Merah
Varkensvlees in pittige kokossaus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 2 theelepels asem
- 1 serehstengel
- 2 uien
- 1 theelepel trassi
- 6 lomboks
- 100 gr. santen, blok
- 4 tenen knoflook
- 2 dl. water
- 1 schijf laos
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snipper de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Schil de laos en snijd deze ook heel fijn. Kneus de serehstengel. Verwarm het water in een pannetje en los daar de santen in op. Fruit de ui, knoflook, lomboks met de laos en trassi in een braadpan. Voeg het vlees, sereh en asem toe. Voeg, als het vlees bruin wordt, de santen toe. Als de jus dik genoeg is en het vlees gaar, is het gerecht klaar.
download