De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Gulai Ikan Rebung
Visfilet en zure bamboescheuten gestoofd in een pittige kokossaus
Ingrediënten:
- 500 gr. bambuscheuten
- 500 gr. visfilet
- 5 dl. dunne santen
- 10 petehbonen
- 2 lente-uitjes
- 1 serehstengel
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 3 daun salam
- 2 eetlepels asempasta
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 7 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 2 cm. kunyit
- 1 eetlepel zout
Bereiding:
Snijd de bambuscheuten in luciferdunne repen, meng de asempasta er door heen en laat het een nacht marineren. Kneus de djahe, laos en sereh. Snipper de lomboks, knoflook, sjalotjes en kunyit fijn en maal de bumbu tot een pasta. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en halveer de petehbonen. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de djahe, laos, daun salam en sereh tot het begint te geuren. Voeg de vis toe en bak het even mee. Breng de santen al roerend aan de kook en giet dit bij de vis. Stoof de vis voorzichtig gaar. Voeg de zure bambuscheuten en de petehbonen toe en warm alles goed door. Bestrooi het gerecht met de lente-ui voor het serveren.