De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Goreng Bumbu Kuning
Gebakken dorade in een gele saus
Ingrediënten:
- 500 gr. dorade
- 1 citroen
- daun kemangi
- olie
- zout
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 5 kemirienoten
Bereiding:
Maak de vis goed schoon, kerf het vel in met een scherp mes, wrijf de vis in met zout en citroensap en laat hem 15 min. staan. Verhit voldoende olie en frituur de vis mooi bruin. Snipper de sjalotjes, knoflook en kunyit en maal de bumbu tot een pasta. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Leg de vis in de bumbu, voeg de daun kemangi en een beetje water toe en stoof de vis even door.
download