Ayam Kentang Khatulistiwa
Zeer pittige drumsticks met krieltjes in kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kg. drumsticks
- 15 krielaardappelen
- 5 dl. dunne santen
- 8 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 4 kemirienoten
- 50 gr. chilipoeder
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- zout
- peper
- olie
Bereiding:
Kook de krielaardappelen gaar. Hak de lomboks fijn en kneus de serehstengel. Wrijf de sjalotten, knoflook en kemirienoten tot een pasta. Bak deze pasta met de serehstengel in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de kip, lomboks, chilipoeder, daun salam, zout en peper toe en bak totdat de kip van kleur is veranderd. Voeg de santen toe en stoof de kip gaar. Zorg dat de saus goed is ingekookt. Roer de gekookte krielaardappelen door het gerecht en serveer het heet.
Ayam Kentang Khatulistiwa